Erős földrengés ijesztett rá Acapulcóra

Vágólapra másolva!
Néhány órával a természeti jelenség után nem érkezett hír komolyabb rongálódásról vagy sérülésekről, pedig erős, 7,6-es erősségű földrengés rázta meg a tengerpartjáról híres Acapulcót és környékét Mexikóban.
Vágólapra másolva!

Erős földrengés rázta meg a mexikói Acapulcót és környékét - írta a BBC. Az amerikai, földrengéseket vizsgáló intézet szerint 7,6 erősségű volt a földrengés, és több erős utórengést is észleltek. Az érintett Guerrero tartományban ötszáz ház rongálódott meg a helyi tévében beszélő kormányzó szerint.

Néhány órával a rengés után nem volt hír súlyos sérültekről vagy halálesetekről. A BBC mexikói tudósítója szerint az épületek vagy egy percig inogtak. Az Acapulcótól északra fekvő Mexikóvárosban állítólag összeomlott egy gyaloghíd, és tönkretett egy kisbuszt, de nem volt benne senki.

A szemtanúk szerint az emberek az utcára rohantak, a BBC úgy fogalmazott, hogy a lakók és dolgozók attól függetlenül menekültek a nyílt térre, hogy gazdag vagy szegény körzetben voltak.

A BBC szerint a legnagyobb kár eddig az volt, hogy nem működött a mobiltelefon-hálózat, ami miatt sokan nem tudták elérni a szeretteiket a természeti jelenség után.

A Washington Post azt írta, hogy ez volt a legnagyobb földrengés 1985 óta, amikor több ezren haltak meg Mexikóvárosban. A rengést most is lehetett érezni a fővárosban, de az epicentrum távol volt a várostól.