Megszorongatják az illetlen gyerekeket Londonban

Vágólapra másolva!
Elvehetik azoknak a gyerekeknek az ingyenbérletét, akik nem adják át a helyüket az időseknek, kismamáknak vagy fogyatékosoknak a londoni metrón, buszon vagy a vonaton. A polgármester azt javasolja, hogy az udvariatlan gyerekek csak önkéntes munkával szerezhessék vissza az ingyenes utazás lehetőségét.
Vágólapra másolva!

A londoni polgármester elvenné az ingyenes tömegközlekedés lehetőségét azoktól a fiataloktól, akik nem adják át a helyüket az időseknek, kismamáknak vagy fogyatékosoknak - írja internetes oldalán a Telegraph című brit napilap. Boris Johnson polgármester, aki az idén ismét harcba száll a polgármesteri székért, hétfőn várhatóan beterjeszti tömegközlekedésre vonatkozó szigorúbb viselkedési kódexét.

A Telegraph szerint azok a fiatalok, akik nem adják át a helyüket, illetlenek, csúnyán és fenyegetően beszélnek az utasokkal. Londonban a 11 és 15 év közötti gyerekek ingyen utazhatnak a buszokon, vonatokon, és a metrókon, de a polgármester szerint visszaélnek a kiváltságukkal.

"Ezek a gyerekek élvezik az ingyenes utazást, de nem értik meg, hogy felelősséggel is tartoznak érte. Aki visszaél ezzel az előjoggal, attól el fogjuk venni, és meg kell majd dolgoznia azért, hogy visszakaphassa ingyenbérletét" - fogalmazott a polgármester.

Boris Johnson azt javasolja, hogy az illetlenül és bunkó módon viselkedő gyerekek csak önkéntes munkával szerezhetnék vissza ingyenbérletüket.