Medvetalpat néztek emberi végtagnak a román terrorelhárítók

Vágólapra másolva!
Medvetalp volt az a gyanús végtag, amely miatt a román terrorelhárítást is mozgósították a bukaresti Henri Coanda repülőtéren. Az ínyencséget egy kínai férfi bőröndjében találták. Sokáig hiába magyarázta, hogy nem emberi végtag van a poggyászában.
Vágólapra másolva!

Levágott emberi lábfejnek nézett egy medvetalpat a román terrorelhárítás a bukaresti Henri Coanda repülőtéren, amikor röntgensugarakkal átvilágították egy kínai utas csomagját - közölte a bukaresti kínai konzulra hivatkozva a Hotnews hírportál.

Az Olaszországba tartó utast azonnal őrizetbe vették, amint a csomagvizsgálat során a gyanús végtagot felfedezték a bőröndjében. A román hírtelevíziók - egy kiugróan magas nézettséget ígérő, hulladarabolós bűntény reményében - adásukat megszakítva, élőben közvetítették a repülőtérről a leleplezés részleteit. Felidézték, hogy néhány éve egy Bukarest melletti faluban találták meg a kínai maffia véres leszámolásának egyik áldozatát, akivel 35 késszúrás végzett.

A román legfelsőbb bíróság azonnal intézkedett, hogy a nyomozást a főügyészség kriminalisztikai osztálya irányítsa. Amíg a tetten ért gyanúsított kihallgatása folyt, a román média rendőrségi forrásokra hivatkozva közölte, hogy a kínai utasnál egy férfi mélyhűtött lábfejét találták meg, amelyről letépték a körmöket.

Az érdekesen induló krimit aztán a kínai konzul rontotta el, aki egy tévéműsorban felfedte, hogy honfitársánál valójában medvetalpat találtak, amelyet az illető egy bukaresti bazárban vásárolt. Később az ügyészség is megerősítette, hogy a láb tényleg nem emberi eredetű: közleménye azt már nem pontosította, hogy milyen állatról van szó, így az sem kizárt, hogy a pórul járt utast már a vásárláskor átverték.

Az Adevarul című román lap ugyanakkor úgy tudja, hogy a kínai férfi a nyomozóknak azt mondta, a medvelábhoz egy vadászat után jutott, és egy olaszországi étteremnek akarta eladni az ínyencséget.

A kínai utasnak azonban mindenképpen ráfizetés lesz a kaland: ha vissza is kapja az időközben kiolvadt medvetalpat, vélhetőleg már senki sem főz levest a megromlott húsból.