Felrobbant egy benzinkút Taskent központjában

Vágólapra másolva!
Kigyulladt, majd felrobbant egy benzinkút Taskentben, az üzbég főváros nemzetközi repülőtere közelében, az eset azonban a híradások szerint a hatóságok gyors közbelépésének köszönhetően nem követelt áldozatokat.
Vágólapra másolva!

Szemtanúk szerint a repülőtérhez vezető híd közelében található benzinkút egyik üzemanyagtartálya gyulladt ki, és a tűz két egymást követő robbanást okozott, amelyek dörejét néhány kilométeres körzetben hallani lehetett. A kivezényelt tűzoltók több mint fél órán át küzdöttek a felcsapó hatalmas lángokkal.

A tűz első perceiben a hídon számos autós és gyalogos bámészkodó verődött össze. A helyszínre gyorsan kiérkező rendőrök azonban leterelték őket a hídról még a robbanások bekövetkezte előtt, és egy kilométeres körzetben lezárták az utakat a forgalom elől.

A fergana.ru regionális hírportál értesülése szerint a tüzet a biztonsági szabályok be nem tartása okozta, és terrorcselekmény gyanúja nem merült fel. Az üzbég hatóságok ugyanakkor még nem adtak ki hivatalos tájékoztatást a történtekről.