Szívrohamot kapott egy amerikai iskolabusz sofőrje, de egy gyerek megmentette társai életét. A jelenetet a jármű kamerája rögzítette is.

Megmentette társai és az őket szállító autóbusz vezetőjének életét egy 13 éves amerikai fiú. Washington államban, Miltonban, az iskolabuszon utazó gyerekek azt vették észre, amint a sofőr elveszti eszméletét vezetés közben. Jeremy Wuitschick ekkor a kormányhoz ugrott, és az út szélére irányította a járművet. Társa, Johnny Wood elsősegélyben részesítette a sofőrt, a többi gyerek pedig telefonon értesítette a mentőket.

A rendőrség szerint mind a 12 gyerek sértetlenül úszta meg az utazást, számolt be a BBC, a sofőrt pedig kórházba szállították.

 

 

A busz kamerája rögzítette a jelenetet, amikor a vezető elvesztette az uralmat az autó fölött, Jeremy pedig odarohan, az út szélére kormányozza a buszt, majd kiveszi a slusszkulcsot. A gyerek később azt mondta, hogy ösztönösen cselekedett.

A gyerekek iskolájában elmondták, hogy a gyerekeket igyekeznek felkészíteni a vészhelyzetekre, beleértve azt is, amikor az iskolabusz sofőrje rosszul lesz.