A volt olasz miniszterelnök bizalmasai ellen indított perben a tanúk részletesen beszámoltak arról, hogy mi történt a Silvio Berlusconi által rendezett orgiákon.

Kínos részletekről számolt be egy tanú abban a perben, amelyben az ügyészség prostitúció elősegítésével vádolja Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök három bizalmasát. Imame Fadil marokkói modell részletesen beszámolt a bíróságnak a Berlusconi házaiban rendezett vad partikról. Elmondta: az egyik mulatság alkalmával Nicole Minetti, a Szabadság Népe párt lombardiai képviselője és további fiatal nők apácáknak öltözve lejtettek sztriptíztáncot Berlusconi előtt. A nők egyike Ronaldinhónak, a brazil labdarúgónak volt öltözve, mielőtt levetkőzött.

Minetti ellen nemrég vádat emeltek, mert kerítőként ő "szerzett" lányokat a Berlusconi által rendezett orgiákra.

A 26 éves Fadil, aki hónapok óta együttműködik az olasz igazságügyi hatóságokkal, elmondta: készpénzben kétezer eurót kapott Berlusconitól. A kormányfő egyúttal ígéretet tett neki arra, hogy munkát szerez neki a médiacége által üzemeltetett egyik tv-csatornánál. A marokkói lány több estélyen részt vett a miniszterelnök Milánó közelében, Arcoréban levő villájában. "Kétségbe voltam esve, nem volt munkám, és magas lakbért kellett fizetnem" - mondta el Fadil, aki végül nem kapta meg a Berlusconi által kilátásba helyezett állást.

A három vádlottat: Emilio Fedét, a TG4 tv-híradó egykori főszerkesztőjét, Lele Mora showbusiness-menedzsert és Minettit azzal vádolják, hogy callgirlöket - köztük a Ruby néven elhíresült marokkói Karima el-Marounghot - közvetítettek ki a Berlusconi-villában rendezett partikra. Egy másik vádpont prostitúció elősegítése.

Egy másik perben az ügyészség hivatali visszaéléssel és azzal vádolja Berlusconit, hogy nemi kapcsolatot létesített a 2010-ben még fiatalkorú Rubyval, a volt miniszterelnök azonban tagadja a vádakat.

Berlusconi, aki tavaly novemberben mondott le a miniszterelnöki posztról az adósságválság miatt, 18 évig volt meghatározó szereplője az olasz politikának.