Már zsarolással is vádolják Berlusconit

Vágólapra másolva!
Az olasz ügyészség vizsgálatot indított Silvio Berlusconi ellen a korábban indított prostituáltüggyel összefüggésben. A gyanú szerint a volt kormányfő hatalmas összeggel vett rá egy vállalkozót, hogy az hamisan tanúskodjon ellene a bíróságon.
Vágólapra másolva!

Zsarolási kísérlet gyanúja miatt vizsgálatot indított a bari ügyészség Silvio Berlusconi ellen a hónapok óta zajló prostituáltüggyel összefüggésben.

Az eddigi vizsgálatok alapján úgy tűnt, hogy az egykori kormányfő áldozat, akit a botrányairól elhíresült vállalkozó, Giampaolo Tarantini megpróbált zsarolni. A gazdag üzletembert azzal gyanúsítják, hogy 850 ezer eurót követelt Berlusconitól annak fejében, hogy hallgatni fog a callgirlökhöz fűződő kapcsolatairól. A lányokat maga Tarantini szállította az egykori miniszterelnök villájában rendezett vad partikra.

Az ügyészség azonban most már azt gyanítja, hogy Berlusconi volt az, aki a hatalmas összeggel hamis tanúvallomásra bírta rá Tarantinit a bíróság előtt, így akarván félrevezetni a nyomozókat - írta csütörtökön a La Repubblica. A nyomozók azt feltételezik, hogy vonzó hölgyek megrendelésével Tarantini politikai kedvezményeket akart biztosítani magának az egészségügyi üzleteihez. A vállalkozó résztulajdonosa egy cégnek, amely egészségügyi szolgáltatásokkal foglalkozik.

Még hétfőn a római repülőtéren őrizetbe vették Valter Lavitolát, a L'Avanti napilap korábbi főszerkesztőjét. Őt azzal gyanúsítják, hogy Tarantinivel együtt próbálta megzsarolni Berlusconit.