Kaviárevő versenyt rendezett egy moszkvai étterem. A győztes kevesebb mint másfél perc alatt kanalazott be fél kilogramm kaviárt. Több mint egymillió forintot gyűrt magába.

Egy 49 éves moszkvai férfi nyerte meg egy első ízben megrendezett feketekaviár-evő bajnokságot Moszkvában. Alig 90 másodperc alatt fél kilogrammnyi, a nemzetközi piacon 5000 dollárt (1,13 millió forintot) kóstáló kaviárt evett meg.

A tizenkét versenyzőt sorshúzáson választották ki a péntek esti versenyre. Mindenki kapott egy igen drága, tokhalkaviárral teli tálat, és kanállal estek neki a csemegének. A győztes 1 perc 26 másodperc alatt végzett a fél kilogramm kaviárral, amiért 10 ezer rubel (76 300 forint), és több üveg kaviár ütötte a markát.

"Texasban hotdog- vagy hamburgerevő versenyeket szerveznek. Moszkvában kaviárt esznek" - közölte a versenyt szervező elegáns étterem, az Appartment. A vendéglátóhely 2 millió rubelt (15,26 millió forintot) költött a rendezvényre.

Moszkvában az idén is több a milliárdos, mint New Yorkban vagy Londonban, 78 szupergazdag összesen 334 milliárd dolláros (75 293,62 milliárd forint) vagyonnal rendelkezik a Forbes magazin szerint.