Silvio megőrül értem - mondta Berlusconiról a kiskorú Ruby

Vágólapra másolva!
Silvio Berlusconi tudott arról, hogy a marokkói származású barátnője, Ruby kiskorú; miután lebukott, a volt olasz miniszterelnök megígérte, aranyba önti a lányt, csak segítsen neki kimászni az ügyből. Többek között ez derül ki Ruby most nyilvánosságra került telefonbeszélgetéseiből.
Vágólapra másolva!

Interneten hallgathatók a Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnökkel még kiskorúként szoros viszonyban levő Rubynak az ügyészség által lehallgatott telefonbeszélgetései. "Silvio megőrül értem. Amit akarok, megadja. A baj csak az, hogy kiskorú vagyok" - mondta 2010 őszén a barátnőinek telefonáló Karima El Mahroug, művésznevén Szívtipró Ruby.

A milánói bíróságon kezdődött Ruby-perrel párhuzamosan a La Repubblica napilap online kiadása közölte a lánynak az ügyészség által lehallgatott telefonbeszélgetéseit, amelyeknek szövege már korábban megjelent az olasz sajtóban. A lány ellen az után indult vizsgálat, hogy 2010 májusában lopásért letartóztatták. Berlusconi azonban betelefonált a rendőrségre Ruby szabadon engedéséért.

A barátnőivel olaszul és a Szicíliában élő marokkói édesapjával arabul folytatott beszélgetésekben Ruby elmondja, hogy 2009 óta ismerte Berlusconit, akit a telefonban Silviónak nevez. Az egyik telefonhívásban hangsúlyozta, hogy hetente 47 ezer eurót kapott Berlusconitól, aki arra kérte Rubyt: "aranyba önti, csak mentse ki, beszéljen összevissza mindenféle őrültséget, hogy a végén senki se higgyen neki". Ruby a telefonban azt is elmondta: ügyvédje 5 millió eurót kért Berlusconitól azért, hogy a lány hiteltelenül nyilatkozzon.

Berlusconi a Ruby-per április 20-i tárgyalásán újságíróknak úgy nyilatkozott, hogy a nála rendezett partikon fellépő nők burleszkjeleneteket adtak elő. A politikus hozzátette, hogy jelenleg is negyvenkét lánynak "segít", fejenként havonta 2500 eurót fizet nekik, mivel az ügyészségi vizsgálat rossz hírbe hozta őket, és nem tudnak munkát találni.

A Ruby-ügyről és fejleményeiről bővebben itt olvashat.