Fertőzés miatt fizet milliárdos kártérítést a KFC

Vágólapra másolva!
Súlyos agykárosodást szenvedett egy ausztrál lány, miután szalmonellafertőzést kapott a KFC gyorsétterem-lánc egyik éttermében. A bíróság milliárdos kártérítést ítélt meg a családnak, de az étteremlánc nem ismeri el a felelősségét, fellebbezni akar.
Vágólapra másolva!

Nyolcmillió ausztrál dollár (mintegy 1,8 milliárd forint) kártérítés fizetésére kötelezte a KFC gyorsétterem-láncot az ausztráliai Új-Dél-Wales állam legfelsőbb bírósága, amiért egy fiatal lány 2005-ben súlyos agykárosodást szenvedett az egyik étteremben szerzett szalmonellafertőzés következtében.

Monica Samaan hat hónapra kómába esett, miután szüleivel és bátyjával együtt súlyos hányással és hasmenéssel járó fertőzést kapott a KFC egyik sydneyi éttermében. A lány azóta is kerekes székhez kötött, és nem tud beszélni. A család ügyvédje, George Vlahakis a BBC-nek az ítélet után azt mondta: megkönnyebbültek az ítélet után, mert Monica ellátása és kezelése már felemésztette a család tartalékait.

A KFC meglepetésének adott hangot az ítélet után, és bejelentette, hogy fellebbezni kíván, mert szerintük nem a cég felelős a lány állapotáért. "Mélységesen együtt érzünk Monicával és a Samaan családdal. Ugyanakkor felelősségünk, hogy megvédjük a KFC hírnevét, amely biztonságos, jó minőségű élelmiszereket forgalmaz" - mondta a cég egyik menedzsere.