Éhségsztrájkolnak a bolíviai szexmunkások

Vágólapra másolva!
A bolíviai orvosok sztrájkja miatt nem vehetnek részt a heti ingyenes szűrésükön, ezért kezdtek éhségsztrájkba. A szexmunkások, férfiak és nők vegyesen, úgy vélik, hogy a szűrések nélkül veszélybe sodorják mind saját testi épségüket, mind a kuncsaftjaikét.
Vágólapra másolva!

Körülbelül egy tucat szexmunkás kezdett éhségsztrájkba a bolíviai főváros, La Paz közelében lévő El Altóban, miután a bolíviai orvosok egy hónapja tartó sztrájkja miatt nem tudnak részt venni a hetente esedékes szűrésükön - közölte az al-Dzsazíra internetes kiadása hétfőn.

Az eltakart arcú szexmunkások, vegyesen férfiak és nők, vasárnap kezdtek sztrájkba egy környékbeli kórházban, miután az orvosok egy hónapja tartó sztrájkja miatt több kórház is bezárt az országban. A bolíviai orvosok a túl hosszú munkanapok miatt kezdtek sztrájkba.

A szexmunkások szerint azzal, hogy nem vehetnek részt a szokásos szűréseken, a saját egészségük mellett veszélybe sodorják a társadalom egészségi állapotát. Úgy vélik, hogy a szűrések nélkül nagyobb az esélye a szexuális úton terjedő betegségek, például az AIDS terjedésének. Nagyjából 45 ezer regisztrált szexmunkás dolgozik Bolíviában, nekik jár az ingyenes szűrés, ez a szám körülbelül tizede a testüket áruba bocsátók számának az országban.