Nyolc halottja van az újabb dagesztáni robbantásnak

Vágólapra másolva!
Az utóbbi hetek legsúlyosabb pokolgépes merényletét követték el csütörtök éjjel az Oroszországhoz tartozó Dagesztán fővárosában. A mahacskalai robbantásban ezúttal nyolcan haltak meg és harmincnál is többen - köztük civilek és gyerekek is - megsebesültek.
Vágólapra másolva!

Legalább hét - az MTI szerint nyolc - ember halt meg, több mint harminc pedig megsebesült abban a két pokolgépes merényletben, amelyet Dagesztán fővárosában, Mahacskalában követett el csütörtök késő este.

A BBC helyi médiumokat idéző jelentése szerint egy rendőrségi ellenőrző pontot ért támadás.

Az MTI az orosz Itar-Tasz hírügynökségre hivatkozó beszámolója szerint az első robbantás egy ellenőrzésre megállított Lada személygépkocsit ért, amelynek következtében a rendőrposzt épülete kigyulladt. A második, egy mikrobuszt levegőbe repítő detonáció azután következett be, hogy a rendkívüli helyzetek minisztériumához tartozó tűzoltók nekiláttak a lángok eloltásának.

A robbanásokban öt rendőr, kéttűzoltó és egy civilt halt meg. A sebesültek között gyermekek is vannak, sokaknak súlyos az állapota.

Az Oroszországhoz tartozó Dagesztánban szinte mindennaposak a merényletek és leszámolások. Egy két héttel ezelőtti trobbantássorozatban szintén többen meghaltak, három hete a Lenin kerületi ügyész munkatársát lőtték le a saját házában, március végén pedig egy rendőr és egy vétlen járókelő vált fényes nappal fegyveres támadás áldozatává.