Blokkolta Putyin weboldalát az Anonymous

Vágólapra másolva!
Néhány percre sikeresen blokkolták az Anonymous hackercsoport tagjai Vlagyimir Putyin hivatalos weboldalát. A hackerek a Putyin ellen tiltakozó ellenzékiek harcát akarták segíteni állításuk szerint.
Vágólapra másolva!

Rövid időre blokkolták a tisztségébe két napja beiktatott Vlagyimir Putyin orosz elnök és hivatala weboldalát az Anonymous csoport hackerei - adta hírül szerdán a Gazeta.ru hírportál. A nemzetközi internetkalóz csoport tagjai azonban nem érték el céljukat az orosz hatóságok szerint. A Kreml biztonsági szolgálata közölte, hogy informatikusaiknak sikerült elhárítaniuk a támadást. Az internetezők mindössze néhány percen át nem érhették el a prezident.rf és a kremlin.ru honlapokat.

A szakemberek szerint szinte mindennap érik behatolási próbálkozások az orosz hivatalos weboldalakat, de a mai napon különösen erős volt a hackerek aktivitása. Azóta, hogy Putyin hétfőn ismét átvette az államfői posztot, Moszkvában egyfolytában tüntetések zajlanak az elnök és kedden kinevezett új miniszterelnöke, Dmitrij Medvegyev eddigi elnök alkotta hatalmi páros ellen.

Az Anonymous orosz csoportja szombaton a YouTube-on közölte: megtámadja az orosz kormány internetes oldalait, hogy segítse azokat az ellenzékieket, akik Putyin május 7-i elnöki beiktatása előtt tiltakozó megmozdulásokat terveznek. A szervezet megígérte, hogy "a hazug kormányzati portálok" feltörésével támogatja a Milliók Menete elnevezésű új ellenzéki mozgalmat.

Az Anonymous az idén már megtámadta egy Kreml-barát orosz ifjúsági szervezet honlapját, mondván, hogy ez a válasz kormánypárti csoportok független hírforrások és ellenzéki bloggerek elleni szaporodó hackertámadásaira.