Elbarikádozta magát a rendőrök elől, holtan találták

Vágólapra másolva!
Öt órán át tartó ostromzár alá vették egy osztrák férfi otthonát a rendőrök Sankt Pöltenben, a férfit végül holtan találták meg. Egyelőre nem tudni, hogy a rendőrökkel folytatott lövöldözésben vesztette-e életét, vagy öngyilkos lett. A rendőrök azért érkeztek a férfi házához, mert a férfi baltával fenyegette a dobermannját.
Vágólapra másolva!

Elbarikádozta magát a lakásában és a rendőrökre lőtt egy férfi az ausztriai Sankt Pöltenben, az öt órán át tartó ostromzár után holtan találták - jelentette pénteken az osztrák tömegtájékoztatás a rendőrség közlése alapján. Egyelőre nem tudni, hogy öngyilkos lett-e a 25 éves férfi, vagy pedig a rendőrök lőtték le.

A rendőröket járókelők hívták ki csütörtök este, miután a férfit dobermann kutyájával és egy fejszével látták a lakása közelében az utcán a kisvárosban, az alsó-ausztriai tartományi székhelyen. Az APA hírügynökség jelentése szerint a fejszével a kutyát fenyegette.

Amikor a rendőrjárőr a helyszínre érkezett, a férfi bezárkózott a lakásába. A járőrök értesítették a rendőrség különleges bevetési egységét, a Cobrát, amely húszfős egységgel vonult ki a helyszínre. Az öt órán át tartó ostromzár alatt tűzpárbaj alakult ki, miután a férfi rálőtt az egyik rendőrre, majd lelőtte a lakásba küldött rendőrkutyát. A lövöldözés kora hajnalban ért véget. A terrorelhárítók a lakásba behatolva holtan találták a férfit. Egyelőre nem tudni, hogy megölte-e magát, vagy pedig a tűzpárbajban lőtték le.

A lakásban több fegyvert és lőszereket is találtak. Még vizsgálják, hogy jogszerűen voltak-e a Sankt Pölten-i férfi birtokában. Az osztrák közszolgálati rádió úgy tudja, hogy a férfi nem volt ismeretlen az intézkedő járőrök előtt, mert az elmúlt időben többször is volt dolga a rendőrséggel.