Medvék öltek meg egy férfit az orosz Távol-Keleten

Vágólapra másolva!
Életét vesztette egy férfi, akire a házától nem messze rátámadt két medve az orosz Távol-Keleten, az állatokat a rendőrök kilőtték. Idén tavasszal korábban ébredtek fel álmukból a medvék, és élelmet keresve bemerészkednek a városokba.
Vágólapra másolva!

Egy férfi meghalt, miután lakóházának közelében rátámadt két barnamedve a Viljucsinszk külvárosában - közölte az orosz rendőrség hétfőn. A férfi körülbelül 400 méterre lehetett a házától, amikor a két medve megtámadta. A rendőrök követték az állatokat, majd lelőtték őket - számol be a Ria Novosztyi hírügynökség.

Helyi lakosok azt állítják, hogy még egy medvét láttak a település külvárosában, ezért éjjel-nappal járőröznek, hogy megelőzzék az újabb támadást.

A térségben idén tavasszal a medvék a szokásosnál hamarabb ébredtek fel a téli álmukból, és az élelem hiánya miatt közelebb merészkednek a lakott terültekhez. A kamcsatkai barnamedve, melyet távol-keleti barnamedvének is ismernek, az egyik legnagyobb a világon, a testhossza eléri a három métert, a súlya pedig a 700 kilót. A Kamcsatka-félszigeten több mint 18 ezer példányuk él.