Elsőre nem jutott el az Angela Merkel német kancellárral való találkozóra Francois Hollande francia elnök, mert villám csapott a gépébe, ezért visszafordult. Az elnök gépet váltott, amely rendben leszállt a német fővárosban.

Viszontagságos körülmények között - mintegy másfél órás késéssel - kedd este Berlinbe érkezett az új francia elnök, Francois Hollande. 

A közelmúltban Nicolas Sarkozyt legyőző új államfő - akit kedden kora délelőtt iktattak be hivatalába a francia fővárosban - először kora délután indult el Berlinbe, repülőgépe azonban a hírek szerint mindössze négy perccel a felszállás után villámcsapás miatt visszafordulásra kényszerült. a repülőgép leszállt Párizsban, ahol Hollande gépet váltott, és ismét elindult  a német fővárosba és rendben megérkezett. (A francia elnökválasztásról és az új elnök gazdasági terveiről itt olvashat részletesen.)

Francois Hollande a leszállás után rögtön a kancellári hivatalba ment, ahol vacsora keretében tárgyalásokat kezdett vendéglátójával, Angela Merkellel. A rendkívül nagy érdeklődéssel várt találkozón a francia elnök és a német kancellár mindenekelőtt az európai stabilitási paktum jövőjéről és a Hollande által sürgetett gazdasági növekedési ösztönzőkről folytat tárgyalásokat. A német-francia együttműködés fontosságát jelzi, hogy Francois Hollande első külföldi útja Németországba vezetett.