Egy amerikai művész vásárolta meg a francia szellemfalut

Vágólapra másolva!
Elkelt egy évek óta elhagyott franciaországi falu, amelyre másodjára hirdettek meg licitet. A vevő egy amerikai fotós. Azt nem tudni, mik a tervei a kihalt településsel.
Vágólapra másolva!

Másodjára került kalapács alá, és végül elkelt a teljesen kihalt Couberfy francia falu. A 21 lakóházból, egy 13. századi kastélyból, egy kápolnából, benőtt teniszpályákból és egy üres úszómedencéből álló szellemfalut egy dél-koreai származású amerikai fényképész, Ahae vásárolta meg 520 ezer euróért. Rajta kívül még két - egy belga és egy ír - jelentkező volt a francia Credit Agricole bank tulajdonában álló településért. Ők valóságshow-t akartak volna szervezni a helyszínen.

A Franciaország közepén fekvő, Limoges közelében lévő faluból az 1970-es években kezdtek el kiköltözni a helyi földművesek. A helyet az 1990-es években nyaralóhellyé akarták átalakítani, de az erre alapított vállalkozás 2008-ra befuccsolt a magas költségek miatt. Így került a bank tulajdonába a település, amely azóta pusztul. Februárban már egyszer megpróbálták eladni, de akkor senki nem jelentkezett.

A New Yorkban élő, tájfényképészettel foglalkozó Ahaének a jövő hónapban lesz kiállítása a párizsi Louvre-ban. Azt egyelőre nem tudni, mik a tervei a szellemfaluval.