Vágólapra másolva!
A francia ügyészek egy 2010-ben Washingtonban történt esetet vizsgálnak, amely csoportos nemi erőszaknak minősülhet. A Nemzetközi Valutaalap volt vezetője is érintett lehet a tanúvallomások alapján.
Vágólapra másolva!

A francia ügyészek egy 2010-ben történt, csoportos nemi erőszaknak minősülő esetet vizsgálnak, amelyben a vád szerint Dominique Strauss-Kahn is részt vett.

A Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt főnökét két másik társával együtt prostituálthálózat fenntartása miatt vádolták meg Lille-ben. A vád szerint prostituáltakat közvetítettek orgiákra Franciaországba és az Egyesült Államokba. Az ügyészek két belgiumi szexmunkás vallomására alapozzák az új bizonyítékot arról, hogy a vádlottak csoportos nemi erőszakban is részt vehettek Washingtonban.

Az újabb ügyben egy belga prostituált azt állítja, hogy DSK és három másik férfi 2010 decemberében erőszakot követtek el rajta Washington DC-ben. Az állításokat részben megerősítette egy másik belga prostituált, aki azt mondja, tanúja volt a nemi erőszaknak. Feljelentést tenni ugyanakkor egyikük sem akart.

Strauss-Kahn a rendőrségnek elismerte, hogy több városban is részt vett orgiákon, de hangsúlyozta: nem tudott arról, hogy a női vendégnek fizettek azért, hogy ott legyenek.

Strauss-Kahnt tavaly májusban Nafissatou Diallo, egy New York-i szálloda alkalmazottja vádolta meg nemi erőszakkal. A bíróság felmentette ugyan az egykori francia szocialista politikust, de a vád az IMF élén betöltött hivatalába került, és lehetetlenné tette számára, hogy ő legyen Nicolas Sarkozy francia köztársasági elnök kihívója. Strauss-Kahn kerülte a nyilvánosságot az elnökválasztási kampány idején, hogy ne rontsa a szocialisták jelöltje, Francois Hollande esélyét.