Elfogták a mexikói lefejezéses gyilkosságok állítólagos elkövetőjét

Vágólapra másolva!
A mexikói hadsereg katonái elfogták annak a tömeggyilkosságnak az állítólagos elkövetőjét, amelynek áldozatait egy hete fedezték fel az ország északkeleti részén. A letartóztatott férfi az egyik legnagyobb drogkertell egyik vezetője.
Vágólapra másolva!

Múlt hétfőn 49 lefejezett, levágott kezű holttestet fedeztek fel a Mexikó északkeleti részén található nagyváros, Monterrey egyik bevezető útja mellett. A genetikai azonosítás során nem találtak egyezést eltűntként nyilvántartott mexikóiakkal, ezért a hatóságok úgy vélik, hogy más, közép- vagy dél-amerikai országokból származó migránsok lehettek az áldozatok.

A gyanú szerint a tömeggyilkosságért egy Daniel Elizondo nevű bandavezér, a Los Zetas nevű drogkartell egyik vezetője a felelős. Az "Őrült" ragadványnéven is ismert férfit Nuevo Leon tartományban, Monterreytől nem messze kerítették kézre - írta internetes oldalán a Reuters hírügynökség.

A holttestek mellett a Los Zetasra utaló üzenetet találtak. Az elműlt napokban ugyanakkor olyan üzenetek is felbukkantak, amelyek tagadták, hogy a klánnak köze lenne ezekhez a gyilkosságokhoz - jegyzi meg a Reuters.

A Los Zetasról itt, a lefejezéses gyulkosságok hátteréről pedig itt olvashat bővebben.