Feketén akart jegyet eladni az Ukrán Olimpiai Bizottság elnöke

Vágólapra másolva!
A BBC felvétele szerint Vlagyimir Gerascsenko mintegy száz jegyen akart túladni, az ügyletet pedig egy magát kereskedőnek kiadó riporternek ajánlotta fel.
Vágólapra másolva!

Az Ukrán Olimpiai Bizottság elnöke több mint száz jegyet akart a feketepiacra dobni az idei olimpiai játékok előtt - írja internetes oldalán a BBC. A brit hírcsatorna szerint Vlagyimir Gerascsenko egy magát jegykereskedőnek kiadó riporternek arról beszélt, hogy a bizottságnak rendelkezésére álló jegyek közül lesz mintegy 50-100 darab, amit valószínűleg nem fognak tudni felhasználni a londoni játékokon, ezért ezeket eladják majd.

A BBC összeállításából kiderül, hogy Gerascsenko telefonon fel is ajánlotta az újságírónak, ő lesz az első, akinek szól majd a felszabadult jegyek miatt. "Ön kereskedő, ezért ön lesz az első, akit felhívok, ha lesznek felesleges jegyeink" - mondta Gerascsenko.

"Sosem terveztem, hogy olimpiai jegyeket adjak el Nagy-Britanniában" - reagált a vádakra az Ukrán Olimpiai Bizottság elnöke. Az olimpiai jegyek feketepiaci értékesítése bűncselekmény, amely húszezer fontos, vagyis mintegy 75 millió forintos bírsággal sújtható.