Majmok terrorizálják Újdelhi lakóit

Vágólapra másolva!
Egyre több problémát okoznak a majmok az indiai Újdelhiben, miután a város lakói vallási okokból beszoktatták őket a városba. Már halálos áldozata is van a majmok mindennapos támadásainak.
Vágólapra másolva!

Agresszív majmok okoznak egyre komolyabb problémát az indiai Újdelhi lakosságának a New York Times szerdai cikke szerint. A lap szerint a támadások mindennaposak, függetlenül attól, hogy 2007 óta több mint 13 ezer majmot fogtak be, igaz, a helyi hatóságok szerint ez még ahhoz sem volt elég, hogy szinten tartsák a majmok számát a városban.

A New York Timesnak nyilatkozó illetékesek szerint az egyre nagyobb számban jelen lévő, és egyre agresszívabb majmok megjelenésének egyetlen oka van, az hogy az emberek etetik őket. A dolog hátterében az áll, hogy a majmok a hindu vallás szerint az egyik istent jelképezik, aki a hagyomány szerint minden kedden és minden szombaton étellel kell kínálni.

A helyi állatorvosi intézet vezetője szerint nem fog megváltozni a helyzet, amíg a hindu lakosság továbbra is eteti az állatokat. Az intézet vezetője arról is beszámolt, hogy többször is hirdetésben kérték meg a lakosságot arra, hogy ne adjon ételt az állatoknak, ha nem akarja, hogy azok másnap ellopják a ruháját vagy a vacsoráját.

2007 óta több ember is életét vesztette a városban majomtámadások miatt, a múlt hónapban pedig egy 14 éves lány sérült meg súlyosan, amikor leesett egy ház tetejéről, miközben a majmok üldözték. A majmok sokszor az emberek arcát támadják.