Újabb nagyvárosba nyomult be a szíriai sereg

Vágólapra másolva!
Tankokkal vonult be a szíriai sereg Aleppóba, az ország második legnagyobb városába. A kormányellenes tüntetések kezdete óta ez először történt meg.
Vágólapra másolva!

A lázadás kezdete óta először, pénteken a szíriai hadsereg páncélosai bevonultak Aleppóba, az ország második legnagyobb városába, ahol az utóbbi hetekben példátlan méretű tüntetések voltak Bassár el-Aszad rendszere ellen.

Az Associated Press tudósítása szerint más városokban is voltak tüntetések, ahol tüzet is nyitottak a tömegre. A halottak számáról nem volt jelentés.

Aleppóban a páncélosok Kalasze és Busztán-el-Kaszr negyedekben cirkáltak, ahol ezrek vettek részt egy pénteken lelőtt fiatal férfi temetésén - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

"Éljen Szíria! Le Aszaddal!" - skandálták a gyászszertartáson részt vevő tüntetők. A város utcáin több tízezren követelték a rendszer bukását. A lázadás kezdete, 2011 márciusa óta ez volt a legnagyobb szabású tüntetés Aleppóban.

Az ország északi részében fekvő Aleppóban fokozatosan alakult ki a tiltakozó mozgalom, amelynek magja a város egyetemének diákmozgalma volt.