Kábítószer hatása alatt állhatott az a korábban gépjármű-kereskedésben autómosóként dolgozó férfi, akit szombaton lőttek agyon a rendőrök, miközben egy miami forgalmas út mellett megette a mellette fekvő férfi teljes arcát.

Úgynevezett fürdősódrog hatása alatt állhatott az a férfi, akit szombaton lőttek le a rendőrök az egyesült államokbeli Miami egyik forgalmas útja mellett, miközben egy másik férfi arcát rágta - állítja Armando Aguilar, a Rendőri Testvériség Rendjének igazgatója.

 "A szer szedői teljesen beszámíthatatlanná és erőszakossá válnak" - jelentette ki Paul Adams, a miami Johnson Emlékkórház sürgősségi osztályának orvosa, aki szerint a drog hatására az emberek delíriumos állapotba kerülnek és rendkívüli erőkifejtésre képesek. Az új LSD-ként emlegetett, szintetikus fürdősódrogok az amfetaminhoz hasonlóan fejtik ki hatásukat.

A szombati támadás áldozata - aki feltehetően hajléktalan volt - arcának 75-80 százalékát elvesztette, állapota válságos. Nevét a hatóságok nem hozták nyilvánosságra. Az elkövető egy gépjármű-kereskedésben autómosóként dolgozott, a Miami Herald szerint korábban csak kisebb kihágásokat követett el. A férfi 2007-ben vált el: volt felsége azt állítja, hogy a férfi erőszakos volt vele szemben.

A rendőrség érkezésekor két meztelen férfi harcolt egymással a forgalmas úton, a támadó akkor sem hagyta abba a marcangolást, amikor a rendőrök felszólították, sőt akkor sem, amikor rálőttek. A CBS4 csatorna forrásai szerint a férfit a felismerhetetlenségig szétmarcangolták, a támadó megette az egész arcát.