Fizetett sakkozókat keres Breivik mellé a norvég börtön

Vágólapra másolva!
Fizetett sakkjátékosokat alkalmazna a norvég tömeggyilkos mellett a szigorúan ellenőrzött börtön. Teremfocicsapatot is felállítanának. Breivik a rabtársaitól elzárva él.
Vágólapra másolva!

Fizetés ellenében alkalmazna sakkjátékosokat a norvégiai Ila szigetének szigorúan ellenőrzött börtöne, hogy a következő években legyen kivel sakkoznia Anders Behring Breivik szélsőjobboldali tömeggyilkosnak. A 77 ember életét kioltó norvég merénylő a rabtársaktól elzárva él, az intézmény így akarja kizárni a túszejtés lehetőségét - idézte a Verdens Gang című norvég lap internetes száma Knut Bjarkeidot, a büntetés-végrehajtási intézet igazgatóját.

A börtönben ugyanakkor a tervek szerint olyan környezetet alakítanának ki Breiviknek, amelyben őrökből álló teremfocicsapat és fizetett sakkjátékosok is lennének. Az Ila-szigeti börtön az egyetlen olyan intézmény, amely képes biztosítani azt a magas biztonsági szintet, amely Breivik őrzéséhez szükséges.

Breivik 2011 nyarán Utoya szigetén és Oslóban összesen 77 embert ölt meg. A férfira 21 évig terjedő szabadságvesztés vár börtönben vagy pszichiátriai intézetben.