213 éves testvérpár Angliában

Vágólapra másolva!
Nagy-Britanniában él a világ immár hivatalosan is legidősebb testvérpárja: a két asszony együttes életkora valamivel több, mint 213 év.
Vágólapra másolva!

A 108 éves Dorothy Richards és húga, a 105 éves Marjorie Ruddle a kelet-közép-angliai Northamptonban született, és ott is nevelkedett. Később mindketten Londonban jártak főiskolára, majd édesanyjuk halála után visszatértek szülővárosukba, hogy gondoskodjanak a családi házról.

A matuzsálemi testvérpár teadélutánnal ünnepelte meg csütörtökön a Guinness-rekordot abban a peterboroughi idősotthonban, ahol a fiatalabb nővér él. A legmagasabb együttes életkorral rendelkező élő testvérpár rekordjának nyilvántartásba vételekor a nővérek együttes életkora 213 év, három hónap és 27 nap volt.

A nővérek két külön idősotthonban élnek. "Már három éve nem látták egymást, mivel mindketten törékeny egészségi állapotban vannak" - idézte Pat Combert, a testvérpár fiatalabb tagjának lányát a BBC brit közszolgálati tartalomszolgáltató internetes oldala.

A Guinness-rekordok szóvivője szerint a szervezet csupán a közelmúltban vezette be az egyesített életkor kategóriát, amelynek első rekorderei a brit nővérek.