Bomba pusztított egy pakisztáni buszon

Vágólapra másolva!
Legkevesebb 18 ember, köztük négy gyerek meghalt, amikor bombát robbantottak egy buszon a pakisztáni Pesavár közelében. A támadás célpontjai a buszon utazó kormányzati alkalmazottak lehettek a rendőrség szerint.
Vágólapra másolva!

Életét vesztette 18 ember, és legalább további 34 megsérült, amikor bomba robbant az őket szállító buszon Pakisztán észak-nyugati részén. A busz Pesavár külvárosában járt, amikor a bomba felrobbant - számol be a brit BBC.

A város Pakisztán olyan területén fekszik, ahol törvényen kívüli törzsi vezetők gyakorolják a hatalmat, a tálibok és az al-Kaida fegyvereseinek fellegvára. A város környékén az elmúlt években százak haltak meg különböző merényletekben. Ezt a merényletet senki nem vállalta magára.

Egyelőre nem tudják, hogy távirányítású bomba robbant-e a buszon. Szemtanúk szerint a jármű hátsó felében történt a robbanás, mely még nagy sebességgel haladt tovább azután is. A rendőrség szerint az állami alkalmazottak lehetettek a támadás célpontjai. A halottak között legkevesebb négy gyerek és több nő is van.