Az ablakon ugráltak ki az emberek a törökországi földrengésben

Vágólapra másolva!
Földrengés volt vasárnap Törökország déli részén. Többen megsérültek, halálesetről egyelőre nem érkezett jelentés.
Vágólapra másolva!

A Reuters hírügynökség szerint az 5,8-es erősségű földmozgás a turisták által kedvelt Mugla tartomány partjai közelében volt, de egyelőre nem tudni arról, hogy külföldiek is lennének a sérültek között.

Többtucatnyi helyi lakos került kórházba a rengés után, közülük legalább hatan azért, mert az épület összeomlásától tartva kiugrottak a házuk ablakán vagy az erkélyről. Ketten pedig szívrohamot kaptak az ijedtségtől. A többséget inkább pszichikai, mint fizikai panaszokkal kezelték - mondta az AFP hírügynökségnek Cihan Tekin, a tartományi kormányzat egészségügyi vezetője.

Az első rengést két kisebb, egy 6-os és egy 4,9-es fokozatú földmozgás követte. A rengéseket érezni lehetett az Ölüdeniztől északra fekvő Izmirben, valamint Antalyában is.

Törökországban gyakoriak a földrengések, az országot ugyanis több szeizmikus törésvonal szeli át. Tavaly október 23-án 7,2-es erősségű földrengés rázta meg Kelet-Törökországot, 600 ember halálát okozva. Három hétre rá ugyanott 5,6-es fokozatú földmozgás történt, amely 40 ember életét oltotta ki.