Helikopter-balesetben meghalt a kenyai belbiztonsági miniszter

Vágólapra másolva!
Helikopter-balesetben meghalt vasárnap George Saititi kenyai belbiztonsági miniszter és helyettese, Orwa Ojode a főváros, Nairobi közelében - közölte Kalonzo Musyoka alelnök újságírókkal, miután a szerencsétlenség helyszínére ért. A miniszter, aki a kormányból a legtöbbször tiltakozott a szomáliai iszlamista fegyveresek ellen, 2013-ban indult volna az elnökválasztáson.
Vágólapra másolva!

Nairobiból, a fővárosból indult helikopterrel a kenyai belbiztonsági miniszter helikoptere, amely egyelőre ismeretlen okból a város határának elhagyása után erdős területen zuhant le. George Saititi kenyai belbiztonsági miniszter és helyettese, Orwa Ojode is meghalt a balesetben.
Kalonzo Musyoka alelnök szerint az áldozatok között van a két pilóta és két testőr is. A rendőrség szerint heten haltak meg, de a hetedik ember kiléte egyelőre nem ismert.

Saititi, az Amerikában tanult közgazdász és matematikus hosszú időn át Daniel Arap Moi korábbi államfő alelnöke volt, és tavaly bejelentette, hogy indulni szeretne a 2013. márciusi elnökválasztáson. A jelenlegi elnök, Mwai Kibaki szövetségese volt.

A kormányban ő volt a leghangosabb szószólója a szomáliai al-Shabaab iszlamista milícia elleni fellépésnek, és hangoztatta, hogy szét fogják zúzni az al-Shabaabot. Kenyai csapatok tavaly október óta harcolnak a szomszédos Szomáliában az iszlamista fegyveresek ellen.