Templomokban gyilkolták a híveket Nigériában

Vágólapra másolva!
Terrortámadás ért két keresztény templomot vasárnap Nigériában. A hat halálos áldozatot szedő és több mint félszáz embert megsebesítő merényletekért egy muszlim csoport vállalta a felelősséget.
Vágólapra másolva!

Először az ország középső részén lévő Jos város egyik templománál robbantotta fel magát gépkocsijával együtt egy öngyilkos merénylő, majd az északkelet-nigériai Biuban fegyveresek megrohantak egy templomot, és lőni kezdték az istentiszteletre összegyűlt híveket. Josban a merénylőn kívül négyen haltak meg, és több mint negyven sebesült van, Biuban pedig kettő a halálos áldozatok és több tucat a sebesültek száma.

Vasárnap este a Boko Haram muszlim csoport vállalta a terrorakciókat. A Boko Haram tevékenysége mára a legkomolyabb biztonsági kihívássá vált Nigériában. A szervezet célja egy iszlám kalifátus létrehozása az ország északi részén. Abubakar Sekau, a Boko Haram vezetője a szervezet által elkövetett gyilkosságokat rendre a muszlimokat ért támadásokkal próbálja igazolni. Legutóbb, egy hete 12 embert ölt meg a csoport, szintén egy keresztény templomnál elkövetett robbantással - emlékeztetett beszámolójában a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

A mostani támadások után néhány órával keresztény fiatalok útakadályokat kezdtek felállítani, a rendőrségnek kellett szétoszlatnia őket.