Visszahívta bilincses cipőit az Adidas

Vágólapra másolva!
Visszahívta a rabszolgák lábára szerelt bilincsekre emlékeztető kiegészítővel felszerelt cipőit az Adidas. A cipőt már egy ideje árulták, de csak az után keltett felháborodást az emberekben, hogy a cég kitett róla egy képet a Facebook-oldalára.
Vágólapra másolva!

Visszahívta a bevásárlóközpontok polcairól bilinccsel felszerelt cipőit az Adidas, miután a közösségi médiában számtalan támadás érte a céget a modell miatt - közölte kedden a Gawker.com. A cipő már egy ideje a boltokban van, azonban csak csütörtök óta került a figyelem középpontjába, miután az Adidas kitette a cipőről készült fotókat a Facebook-oldalára.

Forrás: Adidas Originals
Valakit a rabszolgaságra emlékeztetett, valakit a bűnözőkre

A bilinccsel felszerelt cipő több negatív kritikát is kapott, a kommentelők egy részét a rabszolgaságra emlékeztette, mások szerint a cipő romanticizálja a bűnöző életmódot. Az Adidas a nagyszámú negatív kritikára válaszul visszavonta a cipőt a boltok polcairól, és egy közleményt is kiadott, amelyben kifejtette, hogy nem volt céljuk a rabszolgasorsra emlékeztető cipő készítése, csak egy divatos darabot szerettek volna létrehozni.