Kamionstop Romániában a hőség miatt

Vágólapra másolva!
Pénteken és szombaton napközben a dél- és nyugat-romániai utakon. A élő állatokat, romlandó és egészségügyi termékeket szállító járművekre nem vonatkozik a korlátozás.
Vágólapra másolva!

Részleges forgalomkorlátozást vezettek be Romániában a teherautók számára a kánikula miatt, amely Románia nyugati és déli részét érinti.

A román közútkezelő cég közlése szerint június 22-én pénteken és 23-án szombaton helyi idő szerint délelőtt 11 óra és este 8 óra között tilos közlekedniük az országutakon a 7,5 tonnánál nagyobb teherautóknak. Kivételt képeznek a személyeket, élő állatokat, valamint a romlandó állati és növényi eredetű árukat szállító járművek, továbbá a klimatizált rakterű, a köztisztasági, az elsősegélynyújtásra alkalmas felszereléseket szállító teherautók, a postai szállítmányok, valamint a rendkívüli esetekben bevethető járművek.

A korlátozás a nyugat-romániai Arad, Bihar (Bihor) Temes (Timis) és Krassó-Szörény (Caras Severin) megyékben érvényes, továbbá Mehedinti, Gorj, Dolj, Valcea, Arges, Olt, Teleorman, Dambovita, Giurgiu, Prahova, Ilfov, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta, Tulcea, Braila, Galati, Vrancea, Vaslui, Bacau, Iasi, Neamt, Suceava és Botosani megyékben. Szombaton a korlátozás már csak a dél-romániai megyékben lesz érvényes.