Cseh turisták szenvedtek súlyos balesetet Horvátországban

Vágólapra másolva!
Nyolc ember meghalt, 44 megsérült, amikor felborult egy cseh autóbusz Horvátországban, a Zágráb és Split közötti autópályán szombat hajnalban. A baleset oka egyelőre ismeretlen, a pályát lezárták, a terelőúton nyolc kilométeres a dugó.
Vágólapra másolva!

Felborult egy cseh autóbusz Horvátországban. A horvát katasztrófavédelmi szervezet szerint a baleset a Zágráb és Split közötti A1-es autópályán történt, a Sveti Rok-alagút közelében, nem sokkal hajnali 4 óra előtt.

A cseh rendszámú autóbusz egyelőre ismeretlen okból áttörte a két oldalt elválasztó szalagkorlátokat, és a szembejövő gépkocsik sávjában felborult. A balesetben nyolc ember életét vesztette (korábban hét áldozatról érkeztek hírek), 44-en sérültek meg, közülük három súlyos sérültet helikopterrel szállítottak kórházba.

A Vecernji List horvát lap cseh forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a buszon 51-en utaztak a két sofőrrel együtt, akik váltották egymást. A cseh lapok szerint a baleset az utóbbi tíz év legnagyobb cseheket érintő közúti tragédiája.

A Horvát Autóklub szerint az autópálya 212. kilométerénél történt baleset miatt a sztrádát mindkét irányban lezárták, a forgalmat az alagutat kikerülve a D50-es főútra terelik. A sztrádán és a terelőúton Zára (Zadar) irányába kora délelőttre jelentős, nyolc kilométeres torlódás alakult ki.