Viharok tombolnak az Egyesült Államok keleti részén. Több államban maradt áramellátás nélkül több százezer ember. Egy ember meghalt.

Nagy erejű viharok voltak pénteken az Egyesült Államok keleti partvidékének középső részén, a széllökések ereje időnként hurrikánra jellemző volt, és hatásukra több mint egymillióan maradtak áramszolgáltatás nélkül. Nyugat-Virginia kormányzója szükségállapotot hirdetett a szövetségi államban.

Az országos meteorológiai intézet helyi idő szerint szombat reggelig terjedően nagyfokú viharveszélyre figyelmeztette Washington egyes részeinek, Kentucky keleti, Maryland nyugati, Pennsylvania délnyugati részének, Nyugat-Virginia egyes részeinek és Virginiának a lakosságát. Az intézet szerint a széllökések ereje elérheti a 130 kilométert óránként, és jégeső is várható.

Ray Tomblin kormányzó közölte, hogy mintegy félmillióan maradtak áramszolgáltatás nélkül Nyugat-Virginiában. A legtöbb áram nélkül maradó lakás azonban Washingtonban és közvetlen környékén volt, a WTOP rádió szerint ez több mint 800 ezer embert érintett. Több metróállomás is áram nélkül maradt a fővárosban. Sok utcát elborítottak a letört faágak.

A viharoknak egy halálos áldozata van: Virginiában rádőlt egy fa egy autóra, a benne ülő vezető szörnyethalt.