Újra játszhatnak a gyerekek a házak udvarán

2012.07.02. 11:52

A milánói önkormányzat döntése szerint játszótereket alakítanak ki a házak udvarán a városban, eddig a biztonsági előírások tiltották, hogy a gyerekek játszanak a társasházak udvarán.

A milánói önkormányzat úgy döntött, hogy a lakóházak udvarait megnyitja az ott élő gyerekek előtt, ha már a forgalmas utcákon nincs lehetőségük játszani. Játszótér lesz a házak udvarából! - adta hírül a milánói sajtó a Giuliano Pisapia polgármester vezette testület kezdeményezéséről beszámolva. Eddig a lakóházak működését szabályozó biztonsági előírások tiltották, hogy a házban élő gyerekek az udvaron futkározzanak, kerékpározzanak, focizzanak vagy bújócskázzanak. Chiara Bisconti városi tanácsos ötlete volt, hogy engedjék vissza a gyerekeket az udvarokra.

Ha a motorokat és kerékpárokat lehet a közös területen tartani, miért ne lehetne ugyanott játszani is - érvelt. Javaslata értelmében egyedül a délutáni szieszta alatt nem zavarhatják játékukkal a gyerekek a lakókat, és persze éjfélig sem kiabálhatnak az udvaron.

"Valamikor Milánóban is természetes volt, hogy a gyerekek az utcán, a járdákon, az üres telkeken és az udvarokon játszanak. Mindebből csak az udvarok maradtak meg, az utcára ma már veszélyes kiengedni őket. Ha a zárt belső részen játszanak, a szüleik is nyugodtabbak" - vélekedett az önkormányzat képviselője.

KAPCSOLÓDÓ CIKK