Diákvezetőket tartóztattak le Mianmarban

Vágólapra másolva!
A tavaly megkezdett demokratikus reformok ellenére országszerte több mint húsz fiatalt tartóztattak le Mianmarban, a világ egyik legkeményebb diktatúrájában. A diákok egy ötven évvel ezelőtti tüntetésről akartak volna megemlékezni, a hatalom ezt nem hagyta.
Vágólapra másolva!

Több mint húsz diákvezetőt tartóztattak le Mianmarban, ami a legnagyobb razzia volt a demokratikus reformok tavalyi indulása óta - írta a BBC emberi jogi aktivistákra hivatkozva.

Egy ötven évvel ezelőtti diáktüntetés leveréséről akartak megemlékezni a diákok. Rangoon városban körülbelül 300-an találkoztak annak ellenére, hogy a hatalom nem engedélyezte a tüntetést. A helyszínen rohamrendőrök várták a tüntetőket.

Thein Szein mianmari elnök demokratikus reformokat ígért tavaly, de a BBC tudósítója szerint minden olyan lépés, amely nem a tüntetők gyors elbocsátását jelenti, megkérdőjelezi a reformok komolyságát. Tavaly több száz politikai foglyot engedett szabadon a világ egyik legkeményebb diktatúrája.

A letartóztatottak közt több olyan is van, akit épp tavaly engedtek szabadon. A legtöbb embert, öt főt Rangoonban tartóztatták le, de országszerte más városokban is börtönbe vittek diákvezetőket.