Putyin vizsgálatot rendelt el az oroszországi árvizek miatt

Vágólapra másolva!
Eddig 150-en haltak meg a dél-oroszországi árvizek miatt, és Vlagyimir Putyin államfő vizsgálatot rendelt el annak a kiderítésére, hogy a hatóságok megfelelően tájékoztatták-e a lakosságot.
Vágólapra másolva!

A Krasznodari terület ügyészségi nyomozóhivatala büntetőeljárást indított a dél-oroszországi özönvízszerű esőzés áldozatai miatt - közölte vasárnap a hatóság képviselője. Vlagyimir Putyin orosz államfő azért rendelte el a vizsgálatot, hogy kiderítsék: a helyi hatóságok lehetőségeikhez mérten figyelmeztették-e a krasznodari lakosokat az árvízre.

A nyomozóhatóság adatai szerint 150 ember halt meg az áradásban, közülük öten áramütést szenvedtek. A víz levonulásával a mentőegységek újabb és újabb holttesteket találtak, többségük idős ember. A legtöbben Krimszk városában haltak meg.

A rendőrségnek több esetben kellett közbelépni, mert fosztogatók jelentek meg a különböző üzleteknél. A rendkívüli helyzetek minisztériuma szerint több mint 12 ezer kárvallottja van az árvíznek Kubanyban. A Fekete-tenger partvidékén elnyúló területen három városban és három kisebb településen 5185 házat és több mint 2000 udvart öntött el a víz. A katasztrófa sújtotta területen 26 és fél ezer ember él, és 2756 embert kellett kimenekíteni.

A jelentések szerint a helyzet stabilizálódik a dél-oroszországi területen, a járványügyi helyzet normális, megkezdték a védőoltások beadását.