Menedékjogot kért egy hercegnő Nagy-Britanniában

Vágólapra másolva!
Fizikailag is bántalmazták már állítása szerint azt a szaúdi hercegnőt, akinek megromlott a viszonya családjával, és ezért fél visszamenni Szaúd-Arábia. A nő menedékjogot kért Nagy-Britanniában.
Vágólapra másolva!

Sara bint Talal bin Abdulaziz szaúd-arábiai hercegnő politikai menedékkérelmet nyújtott be Nagy-Britanniában, mert nem érzi garantálva biztonságát Szaúd-Arábiában - olvasható a Telegraph-ben. Sara hercegnő a legmagasabb rangú személy a szaúdi királyi családban, aki valaha politikai menedékjogot kért.

A 38 éves hercegnő 2007 óta él Londonban, és a Telegraph-nek azt mondta, hogy korábban ő volt apja, Talan bin Abdulaziz al Szaud herceg kedvence, de megromlott a viszonyuk, aminek a hátteréről nem kívánt beszélni. A lap szerint azért romlott meg viszonya a családjával, mert összekülönbözött bátyjával, akivel nem tudtak megállapodni elhunyt édesanyjuk örökségéről, és ez a konfliktus a királyi családon belüli feszültségről is árulkodik.

"Nagyon félek most. Fizikailag bántalmaztak, és befagyasztották a bankszámláimat" - mondta a jelenleg négy gyerekével és két kutyájával egy londoni ötcsillagos szállodában élő hercegnő. A Telegraph szerint diplomáciai bonyodalmakat okozna Nagy-Britannia és Szaúd-Arábia között, ha a brit hatóságok elfogadnák a menedékkérelmét.