A budapesti parkolási rendszert koppintja egy indiai város

Vágólapra másolva!
Az indiai Chennai város magas rangú hivatalnokai több budapesti fővárosi helyszínt is felkerestek, és úttörő változásokat észleltek a város közlekedésében. Úgy döntöttek, átveszik a parkolási modellt - írja egy indiai lap.
Vágólapra másolva!

Indiai miniszterek és hivatalnokok Budapestre látogattak, hogy ötletet kapjanak a hatmillió lakosú Chennai város bosszantó parkolási gondjainak megoldására - írja a Times of India online kiadása. A magas rangú közlekedési és városfejlesztési hivatalnokok azt javasolták a helyi miniszternek, hogy hozzanak létre egy parkolást irányító hatóságot, amely kezdene valamit a várost őrületbe kergető autósokkal.

A küldöttség többek között a chennai városfejlesztési hatóság és a rendőrség közreműködésével egy árazási mechanizmust akar kidolgozni a parkolóhelyekre, amelynek alapja a parkolóhely alatti terület értéke. A közlekedési miniszter vezette küldöttség részt vett Budapesten egy szállítással foglalkozó csúcstalálkozón. A küldöttség tagjai több budapesti helyszínt is felkerestek, és az indiai lap szerint úttörő változásokat észleltek a város közlekedési rendszerében, ezért elhatározták, hogy a modellt átültetik a chennai problémák megoldására.