Kilenc embert megölt egy lavinaomlás a francia Alpokban

Vágólapra másolva!
A Mont Blanc hegységben évek óta nem volt ilyen tragédia. Kilenc hegymászó meghalt, kilenc megsérült, négyen pedig eltűntek.
Vágólapra másolva!

Kilenc külföldi hegymászó meghalt, kilenc megsérült, négyen pedig eltűntek, miután lavina sodorta el őket csütörtök hajnalban a francia Alpokban, a Mont Blanc hegységben - közölte a helyi csendőrség. Évek óta nem volt ilyen sok halálos áldozatot követelő lavinaomlás a térségben.

Hajnali fél hat előtt öt perccel érkezett riasztás az egyik sebesülttől. Hírek szerint két kötélcsoportot sodort el a lezúduló hótömeg a Mont Maudit hegyen, amelynek legmagasabb pontja 4465 méter.

A halálos áldozatok között két német, két spanyol és két svájci állampolgár van. Az eltűntek brit és spanyol állampolgárok.

Manuel Valls francia belügyminiszter a hegy lábánál fekvő Chamonix városába utazott. Közölte, hogy tovább kutatnak az eltűntek után. A legutóbbi, hasonlóan sok áldozatot követelő lavinaomlás 2008 augusztusában volt, akkor nyolc hegymászó - négy német és három svájci állampolgár és osztrák vezetőjük - vesztette életét a francia Alpokban.