Kommandó védte a dílerektől a Tetra Pak-örököst

Vágólapra másolva!
Gyilkosság gyanúja miatt hallgatná ki a Scotland Yard a Tetra Pak tejesdoboz-birodalom örökösét, Hans Kristian Rausingot. A férfi azonban kórházi kezelés alatt áll, miután feleségét holtan találták londoni otthonukban.
Vágólapra másolva!

Pénteken indult meg a nyomozás Londonban a kedden a lakásán holtan talált Eva Rausing ügyében. A nyomozók a hét elején az után szálltak ki a helyszínre, hogy előzőleg a férjet, Hans Kristian Rausingot ittas vezetésen kapták, autójában pedig kábítószert találtak. A kiszivárgott hírek szerint Eva Rausing már akár egy hete is halott lehetett, amikor rátaláltak.

A férjet nyomban őrizetbe vették, pénteken pedig a Daily Telegraph értesülései szerint rendőrségi források közölték: gyilkossággal gyanúsítják. Kihallgatni azonban nem tudják, míg az alkohol elvonása miatt kezelik - írja a Scotland Yard nyomozójára hivatkozva a Guardian is. A lap egyben megjegyzi, hogy bár a rendőrségi források a gyilkosság kifejezést említik, hivatalosan a halál oka még mindig "ismeretlen". A bomlásnak indult holttesten további vizsgálatok elvégzésére van szükség.

Mindennek ellentmondanak Eva Rausing anyja, Nancy Kemeny csütörtöki szavai. A Pepsi egykori vezetője, Tom Kemeny felesége ugyanis közölte, hogy a lánya szívelégtelenségben halt meg, vejét pedig tisztázta a halottkém jelentése.

A Rausing család amúgy mindent megtett, hogy megóvja a párt a kábítószertől. A Daily Mirror információi szerint évente 100 ezer fontot költöttek például egy volt SAS kommandósokból álló 8 fős különítményre. A kommandósok egyetlen feladata az volt, hogy megzavarják Eva Rausing és drogdílerei találkozóit.

Eva Rausingot korábban már őrizetbe vette a rendőrség, miután 10 gramm kokaint és 2,5 gramm heroint próbált becsempészni egy fogadásra, amelyet az Egyesült Államok londoni nagykövetségén tartottak. A kábítószeres függőség ellen küzdő civil szervezeteket bőkezűen támogató házaspár egy rehabilitációs klinikán ismerkedett meg a kilencvenes évek elején.