Több mint 50 halott Szíriában

Vágólapra másolva!
Nem csitulnak a harcok Szíriában, pénteken délutánig 56 ember vesztette életét az összecsapásokban.
Vágólapra másolva!

A szíriai kormányerők tüntetőkre lőttek Damaszkuszban és Aleppóban - állította az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH), amelynek péntek délutáni mérlege szerint az ország különböző részein ezen a napon 56 ember - 25 polgári lakos, 24 katona és 7 felkelő - halt meg az harcokban.

Pénteken több szíriai városban Bassár el-Aszad elnök rendszere elleni tüntetéseket tartottak, amelyekkel szemben a katonaság brutálisan lépett fel. A fővárosban, Damaszkuszban három ember vesztette életét, amikor a katonák a tüntetők közé lőttek. Szintén tömegbe lövő katonák öltek meg legalább kilenc embert Idlíb és Homsz tartományokban.

A SANA hivatalos hírügynökség ugyanakkor - mint tette azt az előző nap a Treimsza falu elleni támadásról szóló híradásában - ezekről az eseményekről úgy tudósított, hogy a kormányerők "terrorista fegyveres csoportok" elleni hadműveleteket végeztek, elsősorban Kuszer, Homsz és Deir-ez-Zór térségében. E jelentés szerint a "terroristák", akik egy rendőrt megöltek, súlyos veszteségeket szenvedtek.