Beperelik Madonnát egy horogkeresztes videó miatt

Vágólapra másolva!
Rágalmazásért bepereli Madonnát a francia szélsőjobboldali Nemzeti Front (NF), amiért az énekesnő koncertjén egy horogkereszttel az arcán volt látható a párt elnöke, Marine Le Pen - közölte az NF alelnöke, Florian Philippot.
Vágólapra másolva!

A koncertet szombat este, a francia nemzeti ünnepen tartották a párizsi Stade de France-ban. Az egyik szám alatt a kivetítőn futó videón megjelent a horogkereszttel megjelölt politikus, majd rögtön utána Adolf Hitler egykori náci vezető képmása. A Nemzeti Front nem tud elfogadni "egy ilyen szégyenteljes párhuzamot" - idézte Philippot-t a BBC brit közszolgálati csatorna internetes oldala.

Az eset, amelyet az alelnök a hírverés érdekében bevetett provokációnak nevezett, nem érte váratlanul a pártot, a kép ugyanis Madonna 30 országot érintő jelenlegi turnéjának korábbi állomásain is feltűnt már. Az NF akkor jelezte, hogy ha ez Franciaországban is megismétlődik, jogi lépéseket tesz. Maga Marine Le Pen akkor "kiöregedett énekesnőnek" nevezte az amerikai popsztárt. A keresetet várhatóan a jövő héten benyújtják.

Marine Le Pen - a szélsőjobboldali párt alapítójának, Jean-Marie Le Pennek a lánya - 18 százaléknyi szavazatot kapott az idén tartott francia elnökválasztás első fordulójában. A Nemzeti Front viszont a szintén idei nemzetgyűlési választáson csak két helyet szerzett meg az 577-ből. A Reuters hírügynökség az ügyről kiadott tudósításában megjegyzi, hogy Marine Le Pen pártelnökké választása óta igyekezett visszaszorítani a Nemzeti Frontban a rasszista, antiszemita megnyilvánulásokat.