Édes hármas után ölt a londoni magyar késelő

2012.07.19. 12:27

Egy drogos buli végén még közös ágyba bújt áldozataival az a Londonban elítélt magyar gyilkos, aki egy magyar fiút és egy angol lányt késelt halálra tavaly. A homoszexuális férfi, aki féltékenységből ölte meg a Londont elhagyni készülő magyar fiút, korábban azt ígérte áldozata anyjának, hogy személyesen fog vigyázni a fiatalra. A gyilkost szerdán életfogytiglanra ítélték.

Hármasban szexelt későbbi áldozataival a gyilkosság előtt az a magyar férfi, aki egy magyar fiút és egy angol lányt késelt halálra tavaly Londonban - írja a Daily Mail című brit bulvárlap. A szerdán gyilkosság miatt életfogytig tartó börtönre ítélt, nyíltan homoszexuális Bán Attila a lap szerint féltékeny volt magyar kollégájára, és azért ölhette meg, mert nem akarta, hogy másé legyen.

A brutális gyilkosság tárgyalásán a lap szerint elhangzott, hogy a 32 éves tettes recepciósként együtt dolgozott két 20 éves áldozatával a londoni Heathrow reptér egyik szállodájában. Bán a munkahelyén beleszeretett a másik magyar recepciósba, V. Tiborba, aki viszont heteroszexuális volt, és nem viszonozta a férfi érzelmeit. V. Tibor a Daily Mail szerint a másik meggyilkolt kollégával, az angol Alice A.-val járt, így kerülhettek hárman együtt ágyba a gyilkosság napján.

A két magyar férfi a gyilkosság előtt állítólag baráti viszonyban volt - írta az ítéletről beszámoló BBC, amely szerint erről tanúskodott a bíróságon V. Tibor édesanyja is. Az asszony azt mondta, hogy korábban saját fiaként szerette gyermeke gyilkosát, aki azt ígérte neki, hogy személyesen vigyáz majd V. Tiborra. "Megnyugtatott, hogy Tibor egy jó barátra talált Londonban, aki érett, barátságos és intelligens... Lehetetlen és szörnyűséges, hogy ilyesmi történhetett köztük" - mondta a gyászoló anya.

"Ha az övé nem lehet, másé se legyen"

A reménytelenül sóvárgó Bán akkor fordult áldozata ellen, amikor kiderült, hogy V. Tibort felvették egy magyar egyetemre, és hazautazik Magyarországra. Az ügyben eljáró detektív, John Fitch a BBC szerint a tárgyaláson azt mondta, hogy a hideg és manipulatív Bán megrögzötten ragaszkodott V. Tiborhoz, és azt gondolhatta: "Ha nem lehet az övé, másé se legyen."

A Daily Mail szerint a tettes néhány nappal a gyilkosság előtt ingerülten nekitámadt későbbi áldozatainak egy csapatépítő tréningen, mert azok egy olyan fényképet készítettek magukról, amin Bán Tibor nem szerepelt. A végső lökést azonban az adhatta meg a férfinak, amikor a gyilkosság napján, egy drogos buli utáni, hármas szeretkezésbe torkolló este végén a két áldozat csókolózni kezdett egymással - írja a lap.

Forrás: Northfoto
A két áldozat

A bírósági tárgyaláson elhangzott, hogy Bán a lányt 22 késszúrással ölte meg, majd a padlóra lökte, mint "egy eldobott rongybabát", és egy párnát nyomott a fejére. A fiút viszont csak kétszer szúrta meg, majd levágta ruháit, és meztelenül, nagy gonddal a díványra fektette.

Ott feküdt az ágyban, mégsem találták meg

A gyilkosság után Bán a szobában lévő dívány matracában rejtőzött el, amelyre V. Tibor holttestét fektette, és két napig kuporgott ott. A férfi akkor is az ágyban volt, amikor a kiérkező rendőrök átkutatták a szobát, és rögzítették a nyomokat, és még fel is vágta a matrac oldalát, hogy figyelemmel kísérhesse, mi történik a szobában. Mivel a nyomozók nem fedezték fel, két nap után kimászott az ágyból, és megpróbált öngyilkos lenni, sikertelenül. A rendőrök ezután találtak rá a szobában.

Forrás: Northfoto
Ebben a díványban rejtőzött a gyilkos

A bíróságon a nyomozást vezető detektív azt mondta, hogy nem hibáztak, amiért két nap alatt sem fedezték fel a szobában rejtőzködő gyilkost. A nyomozó szerint ugyan nagyon bizarr helyzet volt, de nekik nem feladatuk az ágyakat felnyitni egy gyilkosság helyszínén, mivel úgy rengeteg más nyomot tesznek tönkre a szobában. "Utólag sem gondolom, hogy bárkinek bármit máshogy kellett volna csinálnia" - közölte a detektív.

KAPCSOLÓDÓ CIKK