Orvostanhallgató gyilkolt a Batman-film alatt

Vágólapra másolva!
Csendesnek és lazának nevezte magát az a 24 éves férfi, aki a Batman-film alatt lövöldözött Denverben, és megölt tizenkét ember. Azt mondta, ő Joker, Batman ellensége. A támadó orvostanhallgató volt, a vele egyházban lakók szerint senki sem ismerte.
Vágólapra másolva!

Orvostanhallgató volt az a 24 éves férfi, akit csütörtök éjjel tizenkét embert halálával járó, Batman című film premier előtti vetítésén történt lövöldözéssel gyanúsítanak. James Holmes a Colorado Orvostudományi Egyetem PhD hallgatója volt - írja az NBC News. Az egyetem szóvivője szerint Holmes 2011 óta járt az egyetemre, de felfüggesztette a tanulmányait. A neurológiai programban vett részt.

Holmes haja a lövöldözés alatt világosra volt festve, a rendőröknek pedig azt mondta, hogy ő Joker, aki Batman ellenfele volt az előző filmben. Holmes San Diegóban élő családja közleményt adott ki, melyben azt írják, megszakad a szívük a tragédia érintetteiért. Együttműködnek a hatóságokkal, és arra kérik a médiát, tiszteljék a magánéletüket.

Forrás: AFP
James Holmes, a gyanúsított

Az NBC szerint Holmes két szobatársával élt a lakásban, amelyet a rendőrök robbanószerekkel aláaknázva találtak. Az épület az egyetem diákjainak és a személyzetének van fenntartva.

A Denver Post amerikai lap szerint Holmes "csendes és laza" emberként írta le magát egy lakáshirdetésben. Egy az épületben élő diák azt mondta, múlt hét pénteken ráhívta a rendőröket Holmesra, mert a szobájában hangosan bömbölt a zene, ugyanaz a szám ismétlődött folyamatosan. A fiatal szerint Holmes magának való volt. "Senki sem ismerte" - mondta.

Forrás: MTI/EPA/Bob Pearson
A gyanúsított autóját vizsgálják a rendőrök

Holmes a legújabb Batman-film éjféli vetítésén kezdett lövöldözni Amerikában, a támadásnak legalább 12 áldozata van. A moziteremben rengeteg ember megsérült, a rendőrök egy szemtanú szerint tűzpárbajt vívtak vele, majd elfogták. A támadás alatt maszkot viselt, hasonlóan a most debütáló film főgonoszához. A lövöldözésről bővebben itt olvashat.