Hatástalanították a denveri ámokfutónál talált bombacsapdát

2012.07.22. 9:23

Az új Batman-film vetítésén tizenkét embert lemészároló denveri férfi lakásában talált robbanószerkezeteket szombat éjjelre sikerült az FBI szakembereinek hatástalanítaniuk. Barack Obama vasárnap délután Aurora városába érkezik, hogy az áldozatok családtagjaival találkozzon.

A tűzszerészek hatástalanították a denveri ámokfutó lakásában fölhalmozott robbanószerkezeteket - jelentette be helyi idő szerint szombat este a denveri rendőrség.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) szakembereinek egy egész napi munkájába telt, mire egy robot segítségével hatástalanítani tudták a gyújtózsinórok, robbanószerkezetek és gyúlékony vegyi anyagokat rejtő tárolók bonyolult rendszerét. Ennek részeként néhány kisebb ellenőrzött robbantást is végrehajtottak.

Előzőleg az egész környéket kiürítették, és lezárták. Dan Oates rendőrfőnök azt mondta, legkésőbb vasárnap minden lakó visszatérhet. Az ámokfutó, a 24 éves James Holmes közép-európai idő szerint péntek reggel válogatás nélkül lövöldözni kezdett a Colorado állambeli Denver elővárosában, a több mint 100 ezer lakosú Aurorában egy multiplex moziban, az új Batman-film vetítésén. Tizenkét embert - köztük egy hatéves gyereket - megölt, 58 másikat megsebesített.

Két nappal a mészárlás után a közép-nyugati államba utazik Barack Obama amerikai elnök - közölte a Fehér Ház. Az elnök vasárnap délután a tragédia helyszínén, a Denver melletti Aurorában találkozik az áldozatok családtagjaival és a városvezetéssel. A demokrata párti politikus a mészárlás hírére pénteken megszakította floridai kampánykörútját, és ugyanígy tett republikánus kihívója, Mitt Romney is.

KAPCSOLÓDÓ CIKK