Felfüggesztett a felesége holttestét eldugó milliárdosnak

Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönre ítélték a milliárdos Hans Kristian Rausingot Nagy-Britanniában, miután kábítószeres kábulatában két hónapig nem jelentette felesége halálát a hatóságoknak.
Vágólapra másolva!

Tíz hónapos felfüggesztett börtönbüntetést kapott a multimilliomos Hans Kristian Rausing, miután közel két hónapon keresztül nem jelentette be a hatóságoknak felesége halálát - közölte a brit BBC. A Tetra Pak csomagolócéget birtokló Rausing család tagját július elején vették őrizetbe, a szerdai ítélet szerint a 10 hónapos börtönbüntetést két évre felfüggesztették, Rausingnak pedig elvonókúrán kell részt vennie.

Hans Kristian Rausingot még július 9-én állította meg autójával a rendőrség, miután arra gyanakodtak, hogy kábítószer és alkohol hatása alatt vezet. A férfit őrizetbe vették, majd átkutatták közel 12,5 millió fontot érő otthonát, ahol a rendőrök hatalmas meglepetésére holtan találták meg a férfi feleségét, Eva Kemenyt.

Letartóztatása után a férfi nem tudta megmondani, hogyan vagy mikor halt meg a felesége, akinek a szervezetében kábítószer nyomaira bukkant később a hatóságok. A szintén dúsgazdag családból származó nő a gyanú szerint még május elején veszíthette életét.

Hans Kristian Rausing a bíróságon elmondta, hogy nem adott kábítószert a feleségének, és hogy a felesége halála után sokkot kapott, ezért nem beszélt senkinek róla.

Rausingnak és feleségének egyaránt voltak már összeütközései a hatóságokkal kábítószerügyek miatt. Eva Rausingot egy ízben az Egyesült Államok londoni nagykövetségén, egy fogadáson vették őrizetbe, miután a biztonsági személyzet kokaint talált nála. A házaspárnak négy gyermeke született; a legfiatalabb 11, a legidősebb 17 éves. Rausing Nagy-Britannia egyik leggazdagabb embere.