Közzétették a burgaszi merénylő képét

Vágólapra másolva!
Egy kék szemű, európai arcvonású, fekete hajú férfi követte el a két héttel ezelőtt Burgaszban végrehajtott merényletet. A támadásban öt izraeli turista, egy sofőr és a merénylő vesztette életét.
Vágólapra másolva!

Az Interpol is közzétette az izraeli turisták ellen Burgaszban végrehajtott merénylet feltételezett elkövetőjének számítógéppel készített képmását - jelentette be csütörtökön a lyoni központú nemzetközi bűnüldöző szervezet.

A bolgár belügyminisztérium honlapjára már az előző napon feltették azt a képet, amely a merénylő arcát rekonstruálja. Azon egy kék szemű, rövid, fekete hajú, európai arcvonásokkal rendelkező, világos bőrű fiatal férfi arca látható. Már közvetlenül a támadás után megjelentek homályos felvételek a támadóról, sőt, a bolgár média az utóbbi napokban olyan fotókat is közölt, amelyeket a támadónak a boncasztalon lévő fejéről készítettek.

A burgaszi repülőtéren két héttel ezelőtt hajtottak végre öngyilkos merényletet egy izraeli turistákat szállító autóbusz ellen. A támadásban öt izraeli állampolgár, egy bolgár buszvezető és a merénylő vesztette életét. Izrael Iránt és az iszlám köztársaság által támogatott libanoni Hezbollah síita szervezetet vádolta meg a merénylet elkövetésével. Teherán tagadta, hogy köze lenne az erőszakcselekményhez, a bolgár hatóságok pedig egyelőre egyetlen szélsőséges csoportot sem neveztek meg a merénylettel összefüggésben.