Vérfürdő egy amerikai templomban

Vágólapra másolva!
Lövöldözés volt egy amerikai szikh templomnál, heten meghaltak, a gyilkost egy rendőr lelőtte.
Vágólapra másolva!

Hét ember meghalt vasárnap egy szikh templomnál történt lövöldözésben, a Wisconsin állambeli Milwaukee külvárosában - közölte a helyi rendőrség.

A támadót, aki tüzet nyitott a templomban összegyűlt több tucatnyi hívőre, egy rendőr lőtte le, aki maga is megsebesült az épület parkolójában vívott tűzharcban. A szentélyen belül négyen, a falakon kívül hárman vesztették életüket.

Három sebesült férfit a milwaukee-i Froedtert Kórház intenzív osztályán kezelnek, mindhármuk állapota válságos. Az egészségügyi intézmény tájékoztatása szerint kettejüket arcba lőtték. Arról, hogy az incidensben összesen hányan sebesültek meg, nem hangzott el hivatalos tájékoztatás.

A rendőrség szerint az elkövető egyedül cselekedett. Több szemtanú viszont azt mondta, hogy a tettesek többen voltak, és túszokat is ejtettek. Ezt hivatalos források nem erősítették meg.

Az Oak Creekben történt incidens okairól a hatóságok egyelőre nem adtak tájékoztatást. Az incidensről az amerikai elnököt is értesítették - közölte John Brennan, Barack Obama terrorelhárítási tanácsadója.

A monoteista, a hindu kasztrendszert és a nők muszlim szegregációját egyaránt elutasító szikh vallást mintegy félezer évvel ezelőtt Nának guru alapította az indiai Pandzsábban. Az Egyesült Államokban nemegyszer előfordult, hogy a 2001. szeptember 11-i terrortámadások után bántalmazták a vallás követőit, mert muszlimnak nézték őket.