Menekül az ENSZ egy szíriai városból

Vágólapra másolva!
Biztonsági megfontolásból elhagyták a szíriai Aleppót az ott állomásozó ENSZ-megfigyelők. A misszió szóvivője szerint aggasztó a helyzet a városban.
Vágólapra másolva!

Az ENSZ szíriai megfigyelői elhagyták Aleppót, ahol folytatódnak a kormányerők és a lázadók közti súlyos összecsapások. Az intézkedést biztonsági megfontolásból hozták, és csak átmeneti jellegű - közölte Jozefina Guerero, az ENSZ-misszió szóvivője. A megfigyelőket Damaszkuszba helyezték át.

"Rendkívül aggaszt a Szíriában folytatódó erőszak, és különösen az aleppói helyzet romlása" - áll az ENSZ-megfigyelők parancsnoka, Babacar Gaye altábornagy által kiadott nyilatkozatban. Vasárnap a szíriai vezetés húszezer katonát küldött a város elfoglalására.

Az utóbbi napokban a szíriai hadsereg támadásai több mint 170 embert öltek meg az országban, és Aleppóban 58 volt a halálos áldozatok száma, több tucatnyian pedig megsebesültek. Humanitárius szervezetek szerint ágyúlövésektől összeomlott egy háromszintes lakóház, s egy család 12 tagja lelte halálát benne. A harcok miatt lakosságának már több mint a 60 százaléka elhagyta Aleppót.