Öttagú családot mészárolt le egy drogbanda Mexikóban

Vágólapra másolva!
Brutálisan végeztek egy öttagú család tagjaival szerdán egy feltehetően valamelyik drogkartellhez tartozó fegyveresek szerdán Mexikó legfelkapottabb üdülővárosában, Acapulcóban. Egy három éves kisfiúnak és egy terhes asszonynak sem kegyelmeztek.
Vágólapra másolva!

Egy öttagú család tagjait, köztük egy 3 éves kisfiút, az idős nagymamát és egy terhes nőt is megöltek azok a fegyveresek, akik valósággal megrohamoztak egy házat szerdán Mexikó legfelkapottabb üdülőhelyén, Acapulcóban - írja mexikói tudósítóira hivatkozva a Reuters brit hírügynökség. Az áldozatok között egy 30 éves férfi és egy fiatal nő is volt.

A családgyilkosság a hatóságok szerint abba a városban az utóbbi időkben zajló gyilkossághullámba illeszkedik, amelyben rivális drogkartellek harcolnak csendes-óceáni kereskedelmi útvonalakért és utcai árusítási pozíciókért.

A fegyveresek a kora reggeli órákban törtek az óceántól nagyjából négy mérföldnyire fekvő házra.

A támadás drogkartellek jeleit viselte a hatóságok szerint, de mészárlás motivációja egyelőre nem világos, de a drogbandák tagjai gyakorta megölik célpontjaik családját is.

Mexikó-szerte ott már több mint 55.000 kábítószerrel összefüggő gyilkosság írható a különböző bandák számlájára azóta, hogy a 2006 decemberében hivatalba lépett Felipe Calderon elnök harcot hirdetett a drogkartellek ellen.

A hatalmat decemberben átvevő Enrique Nieto Pena jövendőbeli elnök ugyancsak ígértet tett az emberölés, emberrablások visszaszorítására.